Houd uw aandelen veilig in de winter met de beste temperatuurbeheersingstechnologie

  31-01-2019

IN INDUSTRIE kan slechte temperatuurbeheersing rampzalig zijn. Chemicaliën en oliën kunnen stollen of coaguleren bij koudere temperaturen - en voor bedrijven die buiten hun voorraad of machines moeten houden, bestaat het risico van grote financiële verliezen.

Zoals voorspellers een kille Februari in het VK voorspellen, moeten bedrijven zich beschermen tegen de kou. Bevroren voorraden maken transport complexer en voor elk bedrijf dat zich met materialen op waterbasis bezighoudt, bestaat het risico van verspilling en grote financiële verliezen.

Landbouw, de voedingsindustrie, olie- en gasleveranciers, chemische bedrijven - ze moeten allemaal zorgen voor constante temperaturen voor hun materialen.

Nexus-leverancier EL.CO. levert klanten wereldwijd hoogwaardige componenten voor gebruik in verwarmings-, ventilatie-, koel- en mechanische toepassingen.

De meest recente innovatie van het bedrijf is de gepatenteerde temperatuurregelaar uit de ELK22S-serie, die in april wordt getoond op de Hannover Messe, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie.

Hoewel EL.CO. produceert zowel analoge als digitale temperatuurregelaars, de meeste gebruikers hebben nu digitale besturing nodig, die het breedste scala aan functies biedt. Ergonomische, eenvoudig te gebruiken en betrouwbare EL.CO.-controllers zorgen ervoor dat de temperatuur kan worden gestabiliseerd met minimale gebruikersinvoer.

Elke temperatuurregelaar berekent het verschil tussen de temperatuur die het meet en een door de gebruiker ingesteld instelpunt. Het is verbonden met een bedieningselement, bijvoorbeeld een ventilator of verwarming. Er zijn drie basistypen controllers - aan / uit, proportioneel en PID.

• Aan / uit - zoals de uitdrukking suggereert, dit is de eenvoudigste soort, en wordt meestal gebruikt waar nauwkeurige controle niet van levensbelang is, of waar de temperatuur zelden varieert. Dit soort controller activeert de uitvoerverwarming / -ventilator wanneer de temperatuur onder het instelpunt zakt en schakelt deze uit en stijgt dan boven dat punt uit.

Hoewel het proces eenvoudig en effectief is, is er veel 'fietsen' aan en uit, waardoor onderdelen in de rest van het systeem kunnen slijten. Een manier om dit te omzeilen is om een verschil in te stellen - een paar graden 'gratie' voordat de uitvoer wordt in- of uitgeschakeld.

• Proportionele bedieningselementen - dit soort regeling kan de verwarming vertragen als deze het instelpunt nadert, het fietsen van een aan / uit-systeem vermijdt en werken binnen een reeks temperaturen rond het instelpunt.

• PID-regeling - een meer complexe controller, dit biedt proportionele besturing maar met twee extra controles (integraal en afgeleide). Voor kleine systemen, of systemen waarbij besturing heel specifiek moet zijn, is dit de meest betrouwbare soort. Als uw systeem zeer veranderlijk is, is dit de juiste keuze.

Met de ELK22S is de keuze aan u. De ELK22S kan aan / uit en PID leveren en kan - net als alle Nexus-producten - worden geconfigureerd volgens uw specificaties. Het heeft ook een autotune-functie, wat betekent dat parameters automatisch door de technologie kunnen worden berekend.

Dit innovatieve ontwerp biedt eenvoudige paneelmontage in zowel standaard ronde als vierkante gaten, en wordt geprogrammeerd door een toetsenbord aan de voorzijde of door een programmeerconnector via een Micro-USB.

Voor een volledig assortiment EL.CO. temperatuurregelaars en accessoires, bezoek onze website http://nexuscomponents.co.uk/Products/Solid-State-Relays/Temperature-Controllers